آموزش ژله بروکن گلاس

سلام به همه دوست جونا،نی نی گلا و مامانای مهربون

امروز به درخواست چند تا از دوستای گلم روش تهیه  ژله ای رو که واسه تولد محمدمهدی دلبندم درست کرده بودم براتون میزارم.

توصیه میکنم حداقل یه بار درستش کنید،سر ذوقتون میاره و خیلی هم خوشمزه است و به قول دختری جادوئیه.گول ظاهرش رو هم نخورید،بر عکس اسم اجق وجق و ظاهرش،درست کردنش خیلی راحته.من تمام سعیمو میکنم که به زبون آدمیزاد طرز تهیه ش رو بگم حالا تا چه حد موفق میشم ...؟

این ژله اسمهای مختلفی داره از جمله:بروکن گلاس(broken glass) یا ژله موزائیکی.بروکن گلاس که به معنای خورده شیشه ست و ژله موزائیکی هم که ترجمه کردن نمیخواد و از نظر ظاهری هر دو اسم برازنده شهچشمکحتماً تا حالا خودتون متوجه شدید که من از اونجا که اصولاً خورده شیشه م زیاده این ژله رو اول از همه اموزش دادمنیشخند

مواد لازم برای تهیه این ژله عبارتند از:

پودر  ژله در رنگهای مختلف:از هر رنگ یک بسته(معمولا از 3 تا 6 رنگ استفاده میشه و همه جورش هم قشنگ میشه)

برای بیس(base) سفید رنگ هم:3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین،3 لیوان شیر،نصف قوطی شیرعسل(تصویر زیر)

یه مقدار سلفون هم لازمتون میشه

طرز تهیه:

اولین کاری که میکنید اینه که زله های رنگی رو از شب قبل جداگانه درست کنید و هر کدوم رو تو یه ظرف جداگانه(ترجیحاً مربع یا مستطیل شکل)بریزید و بزارید تو یخچال بمونه.

من همیشه ژله ها رو به این روش آماده میکنم که یه لیوان آب رو میزارم جوش بیاد و بعد یه بسته پودر ژله رو میریزم توش و فوری هم میزنم(در حالی که شعله زیر ظرف هنوز روشنه)و بعد از چند دقیقه از روی گاز برمیدارم و یه لیوان آب سرد میریم توش و هم میزنم و تو قالب میریزم.به این روش ژله هم زودتر خودش رو میگیره و هم راحت تر از قالب در میاد.

البته این درمورد پودر ژله های ایرانیه که زیاد محکم و جوندار نمیشن و تازه تو دستور آماده سازیشون هم از دو لیوان آب استفاده میشه.شما اگر از ژله خارجی استفاده میکنید ژله تون طبیعتاً سفت تر میشه و در دستور تیه ژله های خارجی هم که از یک لیوان آب معمولاً استفاده میشه.

اگر هم بعضی دوستان خیلی دغدغه تکنولوژی دارن میتونننیشخند پودر ژله ها رو در یک لیوان آب جوش حل کنن و به مدت یک دقیقه در مایکروفر با قدرت 100 درصد بزارن تا پودر کاملاً در آب حل بشه و مایع زلالی به دست بیادچشمک

و اما دستور تهیه ژله سفید(شیری):

3 قاشق پودر ژلاتین رو در یه لیوان شیر سرد بریزید و با همزن برقی با دور معمولی بزنید تا یه مخلوط اسفنجی به دست بیاد.بعد یه لیوان شیر داغ توش بریزید و به روش بن ماری(پاورقی 4)،روی بخار آب قرار بدید تا کاملا یه دست بشه(تصویر زیر).البته میتونید باز هم از مایکروفر استفاده کنید.

وقتی پودر ژله کاملاً حل شد از روی حرارت برش دارید و نصف قوطی شیر عسل رو توش بریزید و کاملاً مخلوطش کنید.بعد از مخلوط شدن یه لیوان شیر سرد توش بریزید و بزارید کنار تا در دمای محیط کاملاً خنک بشه.

نکته مهم اینه که این بیس رو اصلاً نباید تو این مرحله داخل یخچال بزارید چون حالت بریده بریده پیدا میکنه.پس اگر دوست دارید یه ژله هنری خوشگل درست کنید تا همه روح لطیف و ذهن خلاقتون رو ستایش کنن باید کمی حوصله به خرج بدید.

تو این فاصله میتونید ژله های رنگی رو در بیارید و با چاقو به شکل مکعب برش بزنید.حتماً لازم نیست همه برشهاتون کاملاً یه شکل و یه اندازه باشه.اصلاً لازم نیست همشون هم مکعب شکل باشن.

وقتی تمام ژله های رنگی رو برش زدید.ظرفی رو که برای ژله اصلی در نظر گرفتید بیارید و داخلش رو کاملا با سلفون بپوشنید.طوری سلفون رو به دیواره های ظرف بچسبونید که کاملاً هوای زیر اون رو خارج کنید و لبه های سلفون هم از دیواره های ظرف بیرون زده باشه:

بعد تمام ژله های خرد شده رو با هم قاطی کنید و در ظرف اصلی بریزید.تا اونجا که میتونید سعی کنید قطعات غیر همرنگ کنار هم قرار بگیرن تا زیبایی کارتون بیشتر بشه.

وقتی ژله شیر عسلی کاملاً خنک شد اونو روی ژله های رنگی بریزید و ظرف رو چندین بار به آرامی تکون بدید و کج و راست کنید تا هوای موجود در اون کاملاً خارج بشه.میتونید با استفاده از یک قاشق کمی ژله ها رو جابه جا کنید تا هوای موجود در فضای بین اونها خارج بشه و ژله تون حباب نزنه.

بعد از اینکه چند ساعت تو یخچال موند و کاملاً سفت شد میتونید ظرف ژله رو برگردونید تو یه سینی و سلفون رو از روش بردارید و به شکلهای دلخواه برش بزنید.

بعضیا این ژله رو تو ظرفهای طرح دار درست میکنن و همونطوری کامل سروش میکنن،ولی به نظر من برای این نوع ژله سرو به صورت برش خورده خیلی زیباتره.

 زله تولد محمدمهدی

چند نکته مهم درباره تهیه و سرو انواع ژله:

برای خارج کردن ژله از قالب و منتقل کردن به ظرف سرو(به استثنای ژله شیر عسلی) کافیه قالب ژله رو چند دقیقه تو ظرفی که آب گرم توش هست نگه دارید و بعد چند تکون کوچیک به قالب بدید و ظرف سروتون رو بزارید رو دهنه قالب و قالب رو برگردونید توش.ممکنه لازم باشه این کار رو دو یا سه بار انجام بدید.توصیه میکنم یکساعت قبل از زمان پذیرایی ژله رو از قالب خارج کنید،چون ممکنه در اثر حرارت ظرف آب گرم سطح روی ژله کمی شل بشه و لازم باشه مدتی توی یخچال بمونه تا فرم اولیه خودش رو به دست بیاره.

البته این روش برای خارج کردن ژله های شیرعسلی مناسب نیست،چون در اثر کمی حرارت سرع شکل و فرم خودشون رو از دست میدن.برای هر نوع ژله ای که بیس شیر عسلی در قسمت کف قالب وجود داره از همون روش سلفون استفاده کنید.لطفاً به جای سلفون از کیسه فریزر استفاده نکنیدنیشخنداگر استفاده کردید و موقع سرو همش چسبید به کیسه به من ربطی ندارهچشمک

صد البته روش استفاده از آب گرم برای زمانی که از ظروف پیرکس به عنوان قالب ژله استفاده میکنید مناسب نیست(چون در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکستون نابود میشه).وقتی میخواید تتوی ظرف پیرکس ژله درست کنید،قبل از اینکه مواد ژله رو تو ظرف بریزید مقداری آب به دیواره های ظرف بپاشید.وقتی هم که خواستید ژله رو از قالب در بیارید،بزارید چند دقیقه بیرون بمونه و بعد ظرف سرو رو بزارید رو دهنه قالب و قالب رو در حال تکون تکون دادن برگردونید توی ظرف.

همیشه یه لیوان آب دم دستتون باشه و کاردی رو که باهاش ژله هاتون رو برش میزنید مرتب خیس کنید و از برشهای زیبا و راحتی که به ژله هاتون میزنید لذت ببرید.

کف ظرف سرو ژله رو قبل از منتقل کردن ژله به اون کمی خیس کنید تا ژله ها به راحتی از کف ظرف جدا بشن.(باید به فکر راحتی مهموناتون هم باشید دیگه)

پاورقی:

1)من سعی کردم همه نکات ریز و درشت رو بگم،اگر چیزی از قلم افتاده(آخه الان ساعت 3 نصفه شبهچشمک) و یا سوالی دارید کامنت بزارید.

2)من چون از همون پودر ژله هایی که تو خونه داشتم استفاده کردم و طیف رنگی قشنگی هم تو خونه نداشتم،زیاد شکل ژله م جالب نشدخجالتهر چی تکه های رنگی بیشتر باشه و بیس سفید رنگ خیلی ضخیم نشه کار قشنگتر میشه.

3)پودر ژله ایرانی و خارجی خیلی مهم نیست.من خودم از پودر ایرانی استفاده کردم.شما پودر ژله ایرانی رو اگر به همون روشی که توضیح دادم آماده کنید مطمئن باشید ژلتون سفت و خوش فرم و قالبی میشه و آب هم نمیندازه.البته از حق نگذریم ژله های خارجی طعم و رنگ خیلی بهتری دارن،البته به غیر از پودر ژله موز آلتون ساسبزپودر ژله های تیاری واقعاً طعم و بو و رنگشون عالیه.

4)روش بن ماری:در این روش که برای تهیه بعضی از انواع ژله ها،سس های شکلاتی،کرمها و.. استفاده میشه یه ظرف آب رو میزاریم جوش بیاد و شروع کنه به قل زدن،بعد ظرف حاوی مواد رو میزاریم رو دهنه اون ظرف تا موادمون با حرارت بخار آب به اون حالتی که میخوایم دست پیدا کنن.

/ 11 نظر / 179 بازدید
نمایش نظرات قبلی
لیلا مامان الهه والناز

سلام ممنون بابت این همه حوصله ای که به خرج می دهید و این وبلاگ رو راه انداختید. کار ما رو خیلی خیلی آسون کردید. همیشه موفق و پیروز باشید. [گل][گل]

نازنین مامان فاطمه

آخه چرا برا درست کردن ژله های خوشگل و خوشمزه پودر ژلاتین میخواد که من هر چی میگردم پیدا نمیکنم[نگران] حسرت به دلم موند یکی از اینا رو درست کنم ایندفعه که اومدیم ایران یه چمدون پودر ژله باید بیارم[چشمک] خانومی واقعا ممنون که زحمت میکشی و تجربیاتتو در اختیارمون میزاری[ماچ] خوش به حال فرشته های مهربون با این مامان با سلیقه و کدبانو[قلب]

فروغ

سلام..خیلی جالب و مفید بود..یک سوال داشتم..میشه به جای این بیس سفید از ژله های شفاف مثل آلوئه ورا یا دسر نارگیلی خود مارک دراژه استفاده کرد؟

خاله جان

سلام من تازه اینو خوندم میگم نمیشه به جای اینهمه کار فقط شیر وپودر ژلاتینو باهم مخلوط کرد؟

فروغ

بازم سلام.من سعی کردم با بیس ژله شفاف آلوئه ورا این رو درست کنم اما نشد.با اینکه کاملا سرد شده بود اما در همدیگه ممزوج شدن..ژله ی خورده ام کاملا سفت و سرد بود و ژله ی بیس هم سرد و نیمه گرفته بود..اما در هم حل شدند :(

فروغ

آره..خیلی تعجب کردم خودم..نباید اونجوری میشد :(

shirin

salam man ham eenja natonestam jeleh peyda konam to iran yek jeleh mekhari ba ab ghati mekoni va tamam ama az oonha nest faghat varagh jeatin hast va yek chezi ke mesl geleh amal mekoneh vali baraye moraba estefadeh mesheh va oono bayad ba masalan tot farangi ghati koni sar ghaz va shekar ke morabat mesl marmalad mesheh faghat hamin hast manam mekhastam baraye tavalod dina jeleh dorost konam ke nest hala bebinam metonam az maghazeh haye irani peyda konam ya na

مژده

[ماچ خيلي هنرمند هستيد ممنون از توضيحات کاملتون خيلي واضع توضيح داده بوديد . بازهم ممنون ميشم ژله ها و دسرهاي ديگه هم آموزش بديد

باران

عالی بود ... مرســـــــــــــی

مامان مریم

بسیار استفاده کردم . متشکرم . اگر وبلاگ امیر علی نازم و می پسندید لطفا به این سایت لینکش کنید .